PRAKTIJK

INTEGRAAL HELEN

Natuurgeneeskunde | Kinesiologie | Bioresonantie | Orthomoleculair | Triggerpoint | NLP

THERAPIEËN


De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat symptomen van ziekten ontstaan doordat een of meerdere werkingsmechanismen in het lichaam verstoord zijn geraakt. Deze werkingsmechanismen kunnen van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Het integraal (samenhangend) benaderen van symptomen is daarom het specialisme van mijn praktijk. Ik gebruik daarvoor verschillende therapieën die met elkaar een eenheid in verscheidenheid vormen.

1

Bioresonantie


Bioresonantie (bio-informatie therapie) is een geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. Met bioresonantie kan ik verstoringen maar ook tekorten in het lichaam vaststellen met behulp van een TRIKOMBIN. Door specifieke trillingen te geven kan ik de trillingsverstoring herstellen. Als er een tekort is kan ik dit aanvullen met allerlei preparaten zoals vitamines of mineralen.

2

Kinesiologie


Kinesiologie is een holistische methode die spiertesten gebruikt om te onderzoeken hoe de energie door het lichaam stroomt, waar deze blokkeert en hoe blokkades kunnen worden opgelost.

Het lichaam kan uit balans raken door zowel lichamelijke als psychische klachten. Gebruik makend van de spiertest stel ik heldere vragen aan je lichaam om erachter te komen wat het lichaam te vertellen heeft. Door deze testen komen er puzzelstukjes in relatie tot je klacht naar voren. 

De gevonden onbalansen bespreken we. Hierdoor kan er bewustwording voor de situatie ontstaan zodat je inzichten krijgt in de oorzaken van de klacht. 

De behandeling stem ik af op de gevonden onbalansen waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd en de onbalansen zich kunnen herstellen.

3

Orthomoleculaire Therapie


Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.


Een voorbeeld daarvan is het gebruik van vitamine C bij griep en verkoudheid. Ook voor veel andere ziektes zijn (voedings)supplementen vaak zeer geneeskrachtig. Met behulp van mijn apparatuur kan ik meten welke stoffen uw lichaam voor welke aandoening nodig heeft.

4

NPSO

 

NPSO staat voor Neue Punktuelle Schmertz- und Organtherapie. Deze therapie is in de jaren ’80 ontdekt door de Duitse Heilpraktiker Rudolf Siener. Hij ontdekte vijf punten van waaruit met behulp van reflextherapie het hele lichaam bereikt kan worden. Deze therapie gebruik ik vooral voor de bestrijding van pijnklachten.

5

Voeding Beweging Rust

 

Evolutionaire principes gelden al duizenden jaren, maar door de snelle veranderingen in onze omgeving (qua voeding, psychische belasting en beweging) snapt het lichaam niet meer hoe te functioneren. Om weer gezond te worden, zouden we weer moeten gaan bewegen zoals we bewogen, eten zoals we aten en socialiseren zoals we socialiseerden. We kunnen niet terug in de tijd, maar kunnen wel gebruik maken in deze tijd van de praktische kennis op dit gebied. Dit is een van de pijlers van de klinische psycho-neuro-immunologie, die ervan uitgaat dat  o.a. voeding, beweging en rust elkaar beïnvloeden.

6

Triggerpointtherapie

 

Triggerpoints worden in de volksmond wel ‘knopen’ genoemd. Het samentrekken van een spier wordt verzorgd door sarcomeren (zorgen er voor dat de spier kan samentrekken). Als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet meer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten, ontstaan triggerpoints. Deze triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Vaak zitten triggerpoints niet op de plek van de pijn. Ze kunnen de bron van pijn zijn in gewrichten, zoals schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak worden aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan  gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Ik gebruik massage direct op de triggerpoints, als de veiligste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van (pijn)therapie.

7

EFT

 

Emotional Freedom Technique pas ik toe om o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijke

of psychosomatische klachten (hoofdpijn, migraine, rugpijn,) en verslavingen te behandelen. Het doel van de techniek is de emotionele lading van herinneringen

en lichamelijke pijnen te neutraliseren. Door eenvoudig te tappen op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl de patiënt focust op de negatieve emotie, begint  energie weer vrij te stromen en de vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties worden verdreven.

8

NEI

 

Neuro Emotionele Integratie is een zeer effectieve methode waarbij de oorzaak achter een klacht wordt aangepakt en niet alleen het symptoom wordt bestreden. Iedereen heeft dagelijks te maken met gebeurtenissen en de daaraan gekoppelde emoties. Deze gebeurtenissen komen binnen in de rechterhersenhelft en stromen dan door naar de linkerhersenhelft waar ze worden verwerkt.

Blijft er in de rechterhersenhelft een emotie hangen dan ontstaat er een blokkade, de energie kan niet meer stromen. Hierdoor kan er een ziekte ontstaan of kan je

in een patroon vast blijven zitten. Met NEI los ik deze blokkade op met behulp van de vijf principes: energie, prikkeloverdracht, drainage (afvoer gifstoffen), voeding

en psyche.

9

NLP

 

Neuro Linguïstisch Programmeren is een methode die ik gebruik om gedrag en overtuigingen van een persoon te beïnvloeden. Achter ieder gedrag schuilt een positieve intentie, d.w.z. dat je er iets mee probeert te bereiken. Ook problematisch gedrag is functioneel, maar heeft geen effect of heeft vervelende neveneffecten. Met NLP onderzoek ik wat de positieve intentie van het problematische gedrag is. Het doel is vervolgens de intentie te behouden, maar het gedrag te veranderen, zodat de vervelende neveneffecten verdwijnen.

10

Dorntherapie


Dorntherapie is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. De therapie is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden. Door het toepassen van de Dorntherapie wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt.

Met de Dorn therapie kan ik o.a. een groot aantal rugpijn-, nek-, en hoofdpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, oplossen.

Het uitgangspunt van de Dorntherapie is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten.