PRAKTIJK

INTEGRAAL HELEN

THERAPIE


De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat symptomen van ziekten ontstaan doordat een of meerdere werkingsmechanismen in het lichaam verstoord zijn geraakt. Deze werkingsmechanismen kunnen van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Het integraal (samenhangend) benaderen van symptomen is daarom het specialisme van mijn praktijk. Ik gebruik daarvoor kinesiologie en energetische therapie.

Kinesiologie

 

Kinesiologie is een holistische methode die spiertesten gebruikt om te onderzoeken hoe de energie door het lichaam stroomt, waar deze blokkeert en hoe blokkades kunnen worden opgelost.

Het lichaam kan uit balans raken door zowel lichamelijke als psychische klachten. Gebruik makend van de spiertest stel ik heldere vragen aan je lichaam om erachter te komen wat het lichaam te vertellen heeft. Door deze testen komen er puzzelstukjes in relatie tot je klacht naar voren. 

De gevonden onbalansen bespreken we. Hierdoor kan er bewustwording voor de situatie ontstaan zodat je inzichten krijgt in de oorzaken van de klacht. 

Het voert te ver om alle facetten van kinesiologie hier te bespreken. De spiertesten zijn een leidraad die mij leiden naar een zinnige interventie.

De interventies staan in een z.g. scanlijst met als hoofdgroepen: Structuur – Chemie – Emotie en Elektromagnetisch.

De behandeling stem ik dus af op de gevonden onbalansen. Met de juiste interventie kan er een balans in het lichaam ontstaan.

 

Kinesiologie en energetische therapie zijn de disciplines waarvoor ik word vergoed.

 

 

Door de interventies van Structuur – Chemie – Emotie en Elektromagnetisch toe te passen zijn er dus veel mogelijkheden om een goede behandeling te kunnen geven.